תאונה ללא ביטוח

תאונה ללא ביטוח

תאונה ללא ביטוח חובה או צד ג'

תאונה ללא ביטוח חובה היא אירוע מורכב מאוד מבחינה משפטית, היות והיא עלולה לשלול פיצויים מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. עם זאת, ייתכנו מקרים בהם תהיה זכאות לפיצויים מכוח החוק, או מכוח פקודת הנזיקין. לכן במקרים כאלו של תאונה ללא ביטוי, בחירת עו"ד מנוסה חשובה כפליים. במשרד עו"ד זלצר מצבר נסיון והצלחות בקבלת פיצויים לנפגעי תאונה ללא ביטוח. צלצלו 03-6855959

מה ההבדל בין תביעה עם ביטוח לתביעה ללא ביטוח?

דרך המלך של הגשת תביעות לפיצויים בגין תאונת דרכים היא בהתאם להוראות חוק הפלת"ד (חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975). הנחת המוצא היא שביטוח החובה יכסה את הנזק. עפ"י חוק הפלת"ד, ככלל, מי שמעורב בתאונת דרכים ונפגע פגיעות גוף, יקבל פיצוי ללא בירור שאלת החבות (האשמה). החריגים לכלל זה מנויים בסעיף  7 לחוק אשר מגדיר מי לא זכאי לפיצוי גם אם נפגע פגיעת גוף בתאונת דרכים. אלו החריגים שבגינם לא ניתן לתבוע באמצעות חוק הפלת"ד:

(1) מי שגרם לתאונה במתכוון;

(2) מי שנהג ברכב תוך הפרת החוק לתיקון דיני העונשין

(3) מי שנהג ברכב כשאין לו רשיון לנהוג בו

(4) מי שהרכב שימש לו, או סייע בידו, לביצוע פשע.

(5) מי שנהג ברכב ללא ביטוח לפי פקודת הביטוח, או כשהביטוח שהיה לו לא כיסה את שימושו ברכב;

(6) בעל הרכב או המחזיק בו, שהתיר לאחר לנהוג ברכב כשאין לו ביטוח לפי פקודת הביטוח או כשהביטוח שיש לו אינו מכסה את החבות הנדונה ושנפגע בתאונת דרכים שאירעה באותה נהיגה, בין בהיותו ברכב ובין מחוצה לו.

מה קורה כשאדם נהג ברכבו ונפגע בתאונה ללא ביטוח חובה?

האם הוא לא יוכל לקבל פיצויים על הנזקים שנגרמו לו?

התשובה היא שעדיין קיימת אפשרות להגיש תביעת פיצויים, אלא שהתביעה תוגש מכוח סעיפים 35 ו- 36 לפקודת הנזיקין בעילת רשלנות שזו לשונם:

"35. עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות – הרי זו התרשלות; ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולתו עושה עוולה.

  1. החובה האמורה בסעיף 35 מוטלת כלפי כל אדם וכלפי בעל כל נכס, כל אימת שאדם סביר צריך היה באותן נסיבות לראות מראש שהם עלולים במהלכם הרגיל של דברים להיפגע ממעשה או ממחדל המפורשים באותו סעיף."

סעיפים אלו בפקודת הנזיקין מאפשרים הגשת תביעת נזיקין במקרה של תאונה ללא ביטוח. אך במקרה כזה הנפגע יצטרך להוכיח שהתאונה נגרמה בשל רשלנותו (אשמו) של נהג הרכב האחר שהיה מעורב בתאונה.

מה אפשר וחשוב לעשות אחרי תאונה ללא ביטוח חובה?

* הגשת תביעת פיצויים נגד קרנית – למשל במקרה שהולך רגל נפגע בתאונה ע"י רכב שלא היה מבוטח בביטוח חובה, עומדת לו הזכות לתבוע את "קרנית" – הקרן לפיצוי נפגעי תאונת דרכים שהוקמה בדיוק למטרה זו. מצב נוסף שבו היעדר ביטוח חובה מוביל לתביעה נגד קרנית הוא כשאדם משתמש ברכב של מקום העבודה, כמובן מתוך אמון במעסיק שדאג לביטוח כחוק.

* תביעת נזיקין נגד נהג אחר – אדם שנהג ברכב ללא ביטוח חובה רשאי לתבוע נהג אחר אך עליו להוכיח שהתאונה אירעה בשל אשמתו של הנהג האחר.

* תביעה כספית נגד חברת הביטוח שלכם – יש מקרים שבהם נהג משוכנע שהרכב שלו מבוטח כחוק, אולם חברת הביטוח ביטלה את הפוליסה מסיבה כלשהי. במצב כזה תיתכן הגשת תביעה נגד חברת הביטוח, אם לא פעלה על-פי כל הנהלים. גם במקרים אלה חשוב מאוד למצוא עורך דין מנוסה במיוחד.

בירור מעמיק של נסיבות המקרה וייצוג מקצועי

השלב הראשון בעבודתו של עורך דין במקרה של תאונה ללא ביטוח הוא בירור מעמיק של נסיבות המקרה. הבדיקה הנדרשת כפולה – גם ביחס לתאונה עצמה וגם ביחס לנסיבות שהובילו להיעדר ביטוח. לאחר הבירור, ניתן לדעת האם יש היתכנות להגשת תביעה, ומהי האסטרטגיה הנכונה ביותר. רבים לא יודעים למשל שגם אחרי ביטול פוליסה, בנסיבות מסוימות קיימת השהיה של 21 יום (תקופת גרייס) בה הפוליסה תמשיך לחול.

במשרד עו"ד זלצר מקפידים על שקיפות מלאה, מענה לכל שאלה עם הסברים ברורים על הסיכויים והסיכונים. למשרדנו ניסיון רב של למעלה מ- 50 שנים בייצוג נפגעים קשים בכל סוגי התאונות, כולל תאונות ללא ביטוח. כמו כן משרדנו היה מעורב בפס"ד תקדימיים ששינו את האופן בו פוסקים בתי משפט בתיקי נזיקין בכלל ובתאונות דרכים בפרט. 03-6855959

ניתן ליצור איתנו קשר ב- WhatsApp, בטלפון 03-6855959 או באמצעות מילוי הפרטים

מאמרים נוספים

דואגים לזכויות שלך במקרה של תאונת דרכים

למרבה הצער תאונות דרכים הפכו לשגרה. לרוב, כשמדובר בנזקי פח בלבד, הצדדים מסתדרים ללא סיוע של עורכי דין, ביניהם או במעורבות חברות הביטוח ובזה תם

פתרונות משפטיים למקרים של פגיעות גוף

נזקי גוף הם חלק מדיני הנזיקין, ובהתאם לנזק ולקשר הסיבתי בין הנזק למזיק (מי שגרם לנזק), ניתן לתבוע את המזיק בעקבות נזקי הגוף שנגרמו. כאשר

לייעוץ ללא התחייבות השאירו פרטים ונחזור בהקדם
צרו קשר
שלום, כיצד נוכל לעזור?