תביעה על רשלנות רפואית בניתוח
כל פרוצדורה, פשוטה ככל שתהיה, מלחיצה אפילו את הקשוחים והקשוחות ביותר. על אף שסטטיסטית, לא אמור לקרות נזק, תמיד קיים חשש של "מה יקרה אם…". הסיבה לכך היא שניתוח הוא תמיד הליך מורכב. אדם יודע איך הוא נכנס לחדר הניתוח, אך לעולם לא איך יצא. על אף שלא כל נזק שנגרם בניתוח מעיד על רשלנות, משרדנו טיפל במקרים רבים של רשלנות רפואית בניתוח. כל פעולה כירורגית, גם כזו שמטרתה אסתטית בלבד, כרוכה בסיכונים, וחשוב להיות מודעים לכך. משרד עו"ד זלצר מסייעים למי שנפגעו עקב רשלנות רפואית בניתוח לקבל פיצויים, במקצועיות ובמסירות. צלצלו 03-6855959
רשלנות רפואית בניתוח יכולה לבוא לידי ביטוי בשלל צורות.
סוגי רשלנות רפואית בניתוח ודגשים חשובים
* היעדר הסכמה מדעת – ניתוחים מחייבים את הסכמת המנותח או המנותחת (אלא אם כן מדובר במצב חירום רפואי). ההסכמה חייבת להיות מודעת, כלומר כזו שמבוססת על כל המידע הרלוונטי להחלטה, לרבות סיבוכים וסיכונים אפשריים. על המנתח לפרט גם חלופות אפשריות. לכן, אם בפני המנותח או המנותחת לא הוצגה תמונת מצב מלאה, זוהי עילה לתביעה.
* ביצוע כושל של הליך כירורגי – הכוונה היא להתנהלות שיש בה רשלנות של ממש, למשל בניתוח עצמו או בהרדמה. המבחן הרלוונטי לשם כך הוא מבחן הרופא הסביר: אם מנתח סביר אחר היה מבצע את הפעולות הדרושות אחרת, או לחילופין נמנע מביצוע פעולה מסוימת שהמנתח שלכם כן ביצע, זו ככל הנראה לא טעות אלא רשלנות ויש עילה לתביעה.
* השארת עצם זר בגוף המנותח או המנותחת – אם המנתח הותיר בגוף המטופל מחט, תחבושת או כל כלי אחר, הימצאות גוף זר עלולה כמובן לגרום לנזק חמור, ובמקרה כזה הדגש העיקרי בכתב התביעה יהיה להוכיח כי כל הפגיעות מהן סובל האדם הן תוצאה של אותו עצם זר שנשאר בגוף.
* בחירת טכניקת ניתוח לא מתאימה – בחירת טכניקה שאינה מתאימה לנסיבות הספציפיות של הניתוח עלולה להיות התנהלות רשלנית.
* רשלנות במעקב אחרי ניתוח – ובפרט התעלמות מסימני מצוקה או איחור ניכר באבחון בעיות שנוצרות עקב הניתוח, למשל אי גילוי דימום לאחר ניתוח, שעלול לגרום נזקים חמורים ואפילו מוות.
* שימוש בציוד שאינו מתאים / לא סטרילי – לדוגמה, שימוש במחט שאינה מתאימה, או סכין מנתחים שלא עברה סטריליזציה מספקת.
* עייפות של המנתח / חוסר ריכוז / חוסר ניסיון – גם הגורם האנושי עלול להוביל להתרשלות. גם המנתחים והרופאים הטובים בעולם אינם על אנושיים. אין זה סוד שתנאי העבודה של רופאים אינם פשוטים והעייפות כתוצאה מעומס השעות במשמרות יכול (ובהחלט משפיע בפועל) על הריכוז ושיקול הדעת של הרופאים.
*שימוש בחומר הרדמה שהמטופל אלרגי אליו – אלרגיה לחומר הרדמה עלולה להיות קטלנית. על המרדים לבצע את כל התשאולים והבדיקות הנדרשות בטרם הוא מחליט על סוג חומר ההרדמה, הכמות הנדרשת, והרגישויות האישיות של מטופל.
*ניתוח באיבר הלא נכון (!!!) – נדמה שסוג הרשלנות הזה מגיע מסרטי אימה אך המציאות עולה על כל דמיון. במקרים לא מעטים מתבצע ניתוח באיבר הלא נכון. דוגמא לכך יכולה להיות כריתת רגל שמאל במקום רגל ימין שבה נמצא גידול.
*פגיעה באיברים צמודים – לא פעם ביצוע פרוצדורה רפואית באיבר מסוים, מוביל לפגיעות נלוות לאיברים צמודים. הפגיעה יכולה להיגרם מסיבות שונות, לדוגמא סכין מנתחים שנשמטת מידו של המנתח וגורמת לפגיעה בעצבים צמודים ועד ניתוק מכונת החמצן מהחשמל באמצע הניתוח בלי לשים לב.
ואם נסכם, כולם יודעים איך הם נכנסים לחדר הניתוח, אף אחד לא יודע איך יצא.
פיצויים משמעותיים בזמן קצר ככל האפשר
במשרד עו"ד זלצר מקדישים תשומת לב רבה לתכנון ההליך המשפטי, על סמך הנסיבות הספציפיות של כל מקרה ומקרה. בפגישת ההיכרות שלנו עם לקוחות חדשים אנחנו מקשיבים לסיפור האישי שלהם, וחוקרים מה יהיה אופן הטיפול המתאים ביותר בתיק הספציפי. יש לקוחות שיעדיפו פשרה מהירה על חשבון ניהול הליך משפטי ארוך וממושך בבית המשפט. יש כאלו שלא ממהרים וחפצים להגיע למיצוי המקסימלי של הפיצויים שניתן להשיג בבית המשפט. כל מקרה לגופו. הטקטיקה נקבעת בתיאום עם הלקוח, כאשר ההחלטה הסופית היא תמיד של הלקוח בלבד. תפקידו של עורך דין רשלנות רפואית בניתוח הוא להסביר ולייעץ, אבל בסופו של יום הפיצוי הוא של הלקוח ואנו נפעל בהתאם להנחייתו. חייגו 03-6855959