תל אביב, עיר תוססת עם קצב חיים גבוה. יש כאלו שאוהבים לגור בה ויש אחרים שלא אוהבים לגור בה. יש מי שמגיעים לתל אביב לביקור פנאי, יש מי שעובדים בתל אביב ויש כאלו שרק עוברים בתל אביב בדרכם ליעד אחר. מה שבטוח, זה שתל אביב היא סיר לחץ עמוס ולא מספיק מפוקח של משתמשי דרך. כשיש כל כך הרבה משתמשי דרך ואין הרתעה, אכיפה ופיקוח מספיק טובים, מתרחשות באופן בלתי נמנע תאונות דרכים רבות ברחבי העיר תל אביב. מעורבות בתאונה יכולה להיות מכל סוג שהוא – עם אופניים חשמליים, תאונה שבה רכב פוגע בהולך רגל, התנגשות בין שני כלי רכב ואפילו נפילה באוטובוס – עלולה להוביל לפגיעה של ממש. ממקרים קלים ועד למקרים קשים ביותר של נכות תמידית וקשה ואפילו מוות.
מעבר לפגיעה הפיזית שעלולה להיות איומה ביותר, בהרבה מקרים מתלווה לפגיעה הפיזית גם פגיעה כלכלית, שכן הנפגע נדרש להסתגל למציאות חדשה, מאבד את עושר ההשתכרות, נושא בהוצאות רבות לטיפולים, עזרת הזולת, תרופות ועוד. לכן החוק מאפשר הגשת תביעה במטרה לקבל פיצוי הולם.
נפגעתם ואינכם בטוחים כיצד להתנהל ומה הם זכויותיכם? מומלץ לפנות בהקדם אל עורך דין תאונות דרכים בתל אביב. משרד עו"ד זלצר ניהל ומנהל תיקים רבים, קשים ומורכבים ביותר של תאונות בתל אביב (ובכל הארץ).
מה כולל השירות של עורך דין תאונות דרכים בתל אביב?
* ליווי מרגע השיחה הראשונה ועד קבלת הפיצויים (ובגאווה גדולה נוסיף – גם לאחר מכן) – כשאדם נפגע, במיוחד פגיעות קשות, הקרקע נשמטת מתחת לרגליו. ברגע אחד, כל חייו מתהפכים ועליו להסתגל לסיטואציה חדשה שמשנה את כל סדר העדיפויות. מאדם שקם בבוקר וכל שמטריד אותו זה להגיע בזמן לעבודה / להוריד את הילדים במסגרות / מה אוכלים היום או כל מחשבה יום – יומית שגרתית אחרת, ברגע שנקלעים לתאונה קשה, כל סדר העדיפויות משתנה. שאלה שמטרידה רבים היא איך שורדים את זה, פיסית וגם כלכלית.
כאן נכנס לתמונה עורך דין תאונות דרכים בתל אביב. עם ניסיון של עשרות שנים (מעל 50 שנים), משרד עו"ד זלצר מכיר את כל סוגי התאונות ואת כל הצרכים הנלווים במסגרת ההתמודדות של הנפגעים הקשים. עורך הדין צריך להיות מנוסה, מיומן, קשוב לצרכי הלקוח ולחששות שהוא מביע, למצוא פתרונות לבעיות אפילו לפני שהן צצות ולחשוב מחוץ לקופסא. אנו מתגאים במעטפת הליווי האבסולוטי שאנו מספקים ללקוחותינו ויודעים כיצד יש לפעול מרגע קרות התאונה ועד קבלת הפיצויים, ופעמים רבות ממשיכים ללוות את הלקוחות גם שנים לאחר סיום הטיפול המשפטי.
* התנהלות מול המוסד לביטוח לאומי – לרוב, תשלומים בעקבות תאונות דרכים מתחלקים בין שני "שחקנים" – הראשון והמוכר לכולנו – המוסד לביטוח הלאומי (או בשמו הקצר – המל"ל). השני, חברת ביטוח החובה של הרכב. הפיצוי יתקבל משני הגופים הללו אך חשוב להבהיר שהחוק לא מתיר כפל פיצויים ולכן הסכומים שמקבל הנפגע מהביטוח הלאומי יקוזזו מסכום הפיצויים שתשלם חברת הביטוח. לשם הדוגמה, אם בית המשפט פסק לנפגע פיצוי בגובה 15 מיליון ₪, והנפגע קיבל ויקבל מהמל"ל גמלאות בגובה 3 מיליון ₪, הרי שחברת הביטוח תחוייב לשלם לו את ההפרש בגובה 12 מיליון ₪. לרוב התביעות לביטוח לאומי בתאונות דרכים קשות יהיו תביעות ניידות, שירותים מיוחדים (שר"ם) ונכות כללית. כמו כן היה ומדובר בתאונת עבודה, במקום נכות כללית תשולם קצבת נכות עבודה ובמקום שר"ם תשולם קצבה מיוחדת.
שירות לציבור – בעקבות תיקון 161 לחוק הביטוח הלאומי מותר לעו"ד לגבות שכ"ט באחוזים מ- 60 חודשים, גם אם הקצבה קבועה עד סוף חייו הנפגע. היו עירניים לזכויות שלכם כנפגעים, שכן היו מקרים בהם עורכי דין גבו מהנפגעים סכומי עתק מעבר למותר בחוק!
* גיבוש אסטרטגיה והגשת תביעה – כשפונה אל משרדנו לקוח חדש, אנו מבצעים יחד "הערכת מצב", לומדים את נסיבות התאונה, בודקים את המצב הביטוחי של הנפגע ובמיוחד בוחנים את נסיבות החיים האישיות של הנפגע ונתוניו המיוחדים. בהתאם לשקלול הערכת המצב, אנו ממליצים לנפגע כיצד לפעול בדרך הטובה ביותר עבורו. חשוב לציין כי תפקידו של עורך דין תאונות דרכים בתל אביב הוא לייעץ אך ההחלטה הסופית היא תמיד של הלקוח.
* ניהול תיק בבית המשפט ומול הצד השני – לנפגעי תאונות דרכים יש צרכים רבים ויקרים לריפוי, מחיה ושיקום. ההוצאות גבוהות וההכנסות נמוכות. לכן במקרים של תאונות דרכים החוק מכיר באפשרות לקבל מקדמה ע"ח הפיצויים, המוכרת בשם תשלום תכוף. בשנים האחרונות נראה כי תביעות רבות מסתיימות בגישור או פשרה. ייתכן שהסיבה לכך היא שבתי המשפט לא מצליחים להתמודד עם העומס העצום והתארכות הליכים משפטיים על פני שנים רבות. לא לכל נפגע מתאימה פשרה ואנו תמיד קשובים לרצון וצרכי הלקוח וההחלטה לעולם תהיה שלו.
ליווי צמוד עד לקבלת פיצוי מלא
השירות של עורך דין תאונות דרכים בתל אביב כולל ליווי צמוד של הנפגע (ומשפחתו) עד סיום ההליך וקבלת הפיצויים. בחלק מהמקרים התוצאה הרצויה תושג בהסדר מול חברת הביטוח. ביתר המקרים יש לנהל את המשפט עד לקבלת פסק דין.